Leefstijlprogramma Kanjers

Dit interventieprogramma heet Kanjers en is een professioneel, eerstelijns, multidisciplinair overgewicht programma vanuit de eerstelijnszorg in Veenendaal.

Het programma is bedoeld voor kinderen met overgewicht in de leeftijd van acht tot dertien jaar en is een leefstijlprogramma gericht op herstel van het evenwicht tussen eten en bewegen. Grote kracht van het programma is de deskundige begeleiding van zowel een diëtist, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur. Vanuit de verschillende disciplines worden zowel ouder als kind begeleid in het traject.

De cursus duurt in totaal anderhalf jaar en bestaat uit drie verschillende fasen.

Kosten van het programma wordt, betreffende dieetadvisering en kinderfysiotherapie, grotendeels vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Dit is deels afhankelijk van de afgesloten zorgverzekering door de ouders, met name of er wel of geen aanvullende verzekering is afgesloten. De zorgkosten worden individueel gedeclareerd door de desbetreffende zorgprofessional bij de zorgverzekeraar.

Mocht u geïnteresseerd zijn en/of meer informatie willen, dan kunt u contact opnemen kanjers@paradocs.nl of telefonisch: 0318-796016

Bekijk ook onze folder.

Link naar: https://www.voedingscentrum.nl/nl.aspx

Link om te zien of je kind overgewicht heeft: https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/kinderen-en-jongeren/is-de-bmi-body-mass-index-van-mijn-kind-gezond-.aspx

Link over basisvoeding; https://www.voedingscentrum.nl/nl/zwanger-en-kind/eten-4-13.aspx